Kombinin basıncının sık sık düşmesi iki sebebe bağlı olarak gerçekleşmektedir. Bunlardan birincisinde; kombi içerisinde bulunan genleşme tankı diğeri ise kalorifer tesisatında bulunan su kaçağıdır. Problemin hangisinden kaynaklı olduğunu belirleyebilmek için kombinin alt kısmında bulunan kalorifer tesisatına ait giriş ve çıkış ¾ vanalarının kapatılıp, kombiye 1.5 bar su ilave edip beklemek gerekir. Eğer su basıncı düşüyorsa genleşme tankı arızalıdır bu noktada kombi servisinin aranması gerekir. Su basıncı düşmediği zamanlarda ise vanaların açılıp suyun azalması sağlanır bu durumda eğer su azalıyorsa tesisat borusunda su kaçağı vardır.
Kombi su eksiltiyor ise biz Avrupa ve Anadolu Yakasındaki şubelerimizden arayın garantili çözümler sunalım.
Kombinin basıncının sık sık düşmesi hızlıysa kesin kaçak vardır. Kombideki su basıncı zaman içerisinde düşüyorsa ve kombi çok eskiyse genleşme tankına hava basılmalı ve eşanjör gözden geçirilmelidir. Çünkü bazen eşanjörde oluşabilecek ince çatlaklar ısındıkça sızar ve buharlaşır soğuyunca da büzülme meydana gelir, bu durumda kombi altında herhangi bir damla su görülemeyeceği için bu olay rutin bir şekilde devam eder. Su basıncı eğer zaman içerisinde düşüyorsa ve kombide yeniyse bu sefer radyatör vanalarının başlarından uzun süreli damlayan suda kolay bir şekilde fark edilemeyeceği için zamanla su basıncı düşer. Eğer kişi zemin katta oturuyorsa ve kaçak olan tesisatlar da kaçak varsa su devamlı toprağa akacağı için kaçağın fark edilmesi zordur. Petekler suyun basıncını gösteren manometrenin 1’in altına düştüğü zaman soğumaya başlar.
Kombiye devamlı su basmak istemeyen kullanıcı arızaya sebep olan su sızıntısını tamir ettirmelidir. Boruların ek yerlerinde meydana gelen sızıntıları cihazla tespit etmek yerine ilaçla kapatmak daha pratik ve daha ekonomik bir yöntemdir. Bu sayede kullanıcı cihazın eve gelmesi için herhangi bir ücret ödemez kaçak boru tamiratı bazen maliyetli olabilmektedir. Kombinin basıncının sık sık düşmesi durumunda kaçağın yerinin tespit edilip kaçak onarım kimyasalı ile de problemin çözülmesi en pratik yöntemlerin arasındadır. Bu kimyasalların başında kaçak giderici konsatre kimyasallar vardır.Kat kaloriferi boruları, kombi, temiz su boruları, chiller suyu boruları ve güneş enerjisi kollektör boruları gibi pek çok kapalı ve açık boru tesisatlarında kullanılan kimyasallar oldukça da etkilidir.